Susan Cail: İçe Dönüklerin Gücü

Tedle21gun için izlediğim ilk video benimle yakından ilişkili oldu!

Tüm içe dönüklere ve aynı zamanda bizi anlamasını beklediğimiz dışa dönüklere hitap eden bir video. İçe dönükler sessiz, dünyadan elini ayağını çekmiş, çekingen insanlar değillerdir hatta birçok noktada dışa dönüklerin başaramadığı kritik şeylerin üstesinden gelebilecek potansiyele sahiplerdir. Ayrıca insanlar içe dönük-dışa dönük diye sadece iki kategoriye indirgenemeyecek kadar karmaşık varlıklardır ve size uzak değil aileniz, dostlarıız, iş arkadaşlarınızdır bu kişiler.

Susan Cain’de videoda  bundan, kendisi de dahil birçok içe dönük bireyin kimi zaman kendisi olamayışından ve daha fazlasından bahsediyor. “Bu çekingenlikten farklı. Çekingenlik toplum tarafından yargınlanmaktan korkmakla ilgili.” diyor. Haklı. İçe dönükler sadece rahat ettikleri ortamları -yalnız kalmayı- tercih ediyor çünkü orada üretmek istiyorlar. Kalabalık, sürekli karşılaşılan bakışlar ve daha birçok şey herkese iyi gelmeyebiliyor, oysa günümüzde uzmanlarıni kitapları ve hatta piyasanın bizlere pompaladığı bir şey var “takım çalışması”. Bu konuyu bu kadar abartmasaydık keşke…

Susan Cain’in videosunu izledikten sonra herkesin içe dönük bireyler hakkında farklı düşüneceğini ve anlattığı şekilde ofislerimizi ve sınıflarımızı düzenlersek daha üretken olabileceğimizi düşünüyoruum. İçe dönükler hakkında önyargılarınız varsa ve “yıkmak istiyorsanız” bu videoda anlatılanlar yeterli olacaktır. Tıpkı Susan Cain gibi ben de :

Hepinize yumuşak dille konuşma cesareti diliyorum.

Şeyma Keskin

@kimklotho


Tedle21gun macerasına sen de katıl. 21 gün boyunca sen de seçtiğin bir TED videosunu izle ve yorumlayarak bize gönder. TEDle21gun, insanların hayatını değiştiren en güçlü disiplinlerden. Bu maceraya sen de katıl.


Yorum bırakın